Blog

2021.05.27. 19:44

A vonatkozó nemzetközi kutatások szerint az érintett vállalatok az árbevételük 5%-ra rúgó veszteséget szenvednek el a belső visszaélések, vagyis a munkatársak által elkövetett lopások, csalások, sikkasztások és hasonló kihágások következtében. Ennek legkézenfekvőbb – bár nem mindig a legnagyobb kárt okozó – módja a készletek eltulajdonítása.

A leltár az egyik legfontosabb kontroll pont a készletgazdálkodásban. Ha ez nagyjából rendben van és nincs különösebb hiány, a legtöbb cégvezető meg is nyugtatja magát, hogy ezek szerint nincs biztonsági probléma a cégnél, nem dézsmálja senki a cég vagyonát.

Nem is tévedhetnének nagyobbat. Ebben a cikkben arra mutatunk néhány példát, hogy a legtöbb gyártó vagy nagykereskedelmi cégnél milyen gyenge pontjai vannak a szokásos leltár folyamatnak, hogyan lehet átverni a leltározási rendszert és eltüntetni a valós készlethiányt.

2018.01.31. 9:59
Az üzleti világ egyik legismertebb “számos” szabálya a Pareto-elv, vagy más néven a 80/20 szabály. De mi az a 10/80/10-es szabály és mi köze ennek a vállalati csalásokhoz?
G-WSEYB2YJ8G